Γεωργία Καμπόλη

Ψυχολόγος στα Άνω Λιόσια

Ενίσχυση Ε.Ε.
    • Αντίθεση
    • Διάταξη
    • Γραμματοσειρά

Γεωργία Καμπόλη Καμπόλη Περισσότερα Ψυχολόγος Καλώς ήλθατε στην ιστοσελίδα της Ψυχολόγου Γεωργίας Καμπόλη (BSc, MSc), εξειδικευμένης στη Γνωστική Συμπεριφορική Θεραπεία και υποψήφιας διδάκτορος του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Γεωργία Γεωργία Καμπόλη

“Ταράττει τους ανθρώπους ου τα πράγματα, αλλά τα περί των πραγμάτων δόγματα.”


“Οι άνθρωποι ταράζονται όχι απ’ αυτά που συμβαίνουν, αλλά από την άποψή τους γι’ αυτά που συμβαίνουν.”

Επίκτητος, 50 μ.Χ.-120 μ.Χ
Στωικός φιλόσοφος

Θεραπεία CBT

Η Γνωστική Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία είναι μια συνεργατική, δομημένη και σχετικά βραχεία μορφή ψυχοθεραπεία...


Διαβάστε περισσότερα

Online Συνεδρίες

Oι online συνεδρίες μέσω Skype επιλέγονται απο άτομα που επιθυμούν να κάνουν ψυχοθεραπεία εξ αποστάσεως…

Διαβάστε περισσότερα

Ομάδες Σχολών Γονέων

Οι σχολές γονέων είναι θεσμός πληροφόρησης, στοχασμού και ωρίμασης του γονέα, ανταλλαγής εμπειριών…

Διαβάστε περισσότερα

Συμβουλευτική

Οι συνεδρίες συμβουλευτικής ενδείκνυνται για άτομα που βρίσκονται αντιμέτωπα με καταστάσεις κρίσης…

Διαβάστε περισσότερα

Χώρος Υποδοχής Χώρος Υποδοχής Γραφείο

Συχνές Ερωτήσεις

Η ψυχοθεραπεία μπορεί να βοηθήσει τα άτομα που αντιμετωπίζουν συναισθηματικές δυσκολίες, προκλήσεις ζωής και προβλήματα ψυχικής υγείας. Είναι καλό να απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό ψυχικής υγείας, όταν οποιοδήποτε πρόβλημα στη ζωή σας αρχίζει να επηρεάζει την καθημερινότητά σας και την λειτουργικότητά σας (π.χ. κοινωνική ζωή, επαγγελματική απόδοση κ.ο.κ.).

Η ψυχοθεραπεία μπορεί να σας βοηθήσει να μάθετε πώς αισθάνεστε, γιατί ποιο λόγο μπορεί να αισθάνεστε, να σκέφτεστε ή να συμπεριφέρεστε με το συγκεκριμένο τρόπο καθώς και πώς μπορείτε να αντιμετωπίσετε όσα σας δυσκολεύουν στην καθημερινότητά σας, αλλά και να βελτιώσετε την ποιότητα της ζωής σας.
Οι συνεδρίες διαρκούν 50 λεπτά και γίνονται συνήθως μία φορά την εβδομάδα.

Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να χρειάζονται πιο συχνές συναντήσεις (π.χ. δύο φορές την εβδομάδα), εφόσον κρίνεται ότι αυτό είναι απαραίτητο.

Σταδιακά καθώς η θεραπεία προχωρά και οι δυσκολίες του θεραπευόμενου αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά, θεραπευτής και θεραπευόμενος μπορούν να συμφωνήσουν στη βαθμιαία μείωση της συχνότητας των συναντήσεων τους (π.χ. ανά δύο εβδομάδες).

Οι έρευνες δείχνουν ότι η ψυχοθεραπεία μειώνει αποτελεσματικά την κατάθλιψη και το άγχος, καθώς και τα συνοδά συμπτώματα όπως ο πόνος ή η κόπωση.

Η έρευνα υποστηρίζει όλο και περισσότερο την ιδέα ότι η συναισθηματική και σωματική υγεία είναι πολύ στενά συνδεδεμένες και ότι η ψυχοθεραπεία μπορεί να βελτιώσει τη γενικότερη υγεία ενός ατόμου.